Sabtu, 3 Disember 2016

BASAH ~ Tak Hidup Dek Puji..! Tak Mati Dek Keji..!


Reti..?

Maaf la para sahabat seperjuangan..! Lencun..! Musim hujan la katakan..! Dek kerana kuyup segala gajet yang ada maka terganggu ler siaran kita 2 hari ni..! Sementara menunggu ianya di 'kering'kan maka terpaksa la masuk CC untuk memaklumkan keadaan..!

Apa pun admin sedang berusaha mengatasi masaalah yang melanda..! 

Biar gajet masuk air..! asal jangan kepala yang masuk air macam puak tu..!

Katanya kedai makan pak man di kampung sopi yor 2 hari ni kerana geng pak leman dan mak kiah ke kolompo..!

Nak tau juge apo yang dibawa balik esok..!

Mungkin ado azimat dan semangat..! sebab dongar nyor bukan main berapi laiee..! Tapi kalau sekadar beg pakaian dengan barang barang jualan macam tahun sudah..! kira ngabih kan boreh yor..!

Tak gitu?

Lu Fikir La Sendiri!!!

1,181 ulasan:

  1. Admin...welcome back.
    Teruskan ganyang kleptrokasi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Larilah hai kuda tuaku
      Larilah ayuh lari
      Larilah hai kuda tuaku
      Larilah ayuh lari
      Gerakkan keretaku
      Kawanku telah menunggu
      Ayuh lari … uh

      Haaaa … …. a … a… a…
      Kuda tuaku lari gagah berani
      Ayuh lari hai kuda tuaku lari
      Haaaa … …. a … a… a…

      Kuda tuaku lari gagah berani
      Ayuh lari hai kudak tuaku lari
      Kuda tuaku lari kencang
      Rasa hatiku girang
      Kawan kawanku riang... uh

      Haaaa … …. a … a… a…
      Kuda tuaku lari gagah berani
      Ayuh lari hai kuda tuaku lari
      Haaaa … …. a … a… a…
      Kuda tuaku lari gagah berani
      Ayuh lari hai kuda tuaku lari
      Kuda tuaku lari kencang
      Rasa hatiku girang
      Kawan kawanku riang
      Ah … ha …

      https://www.youtube.com/watch?v=vGRnOsFFTKU

      Padam
  2. Patut kah CEO Celcom bukan Melayu?
    https://telcogila.wordpress.com/2016/12/02/patut-kah-ceo-celcom-bukan-melayu/

    Kenapa mesti amik omputeh??

    BalasPadam
  3. Ya bedah budu!!!
    Balik meetimg langsung losu...
    Konon sokong mcm dulu
    Rupo nyo kono TIPUUU....

    BalasPadam
  4. "If the state wants to spend more .."

    But Bugis Lanun not only wants the state to spend more, he also wants to seleweng and songlap more.

    Don't now how much songlap-ed from total the 10% from the RM5 billion so-called investments he claimed he brought in from China

    BalasPadam
  5. Bagus, admin sedang berusaha mengatasi masaalah yang melanda.

    Cadangkan masukkan anti-virus yang cekap mengelakkan dan menjahanamkan blog kena Error 404 lah, You Cannot Access lah, kepala bapak depa. Virus gahmen ke, virus puak Jibo ke.

    Sekarang macam macam blogs / posts yang kena depa buat gitu.

    BalasPadam
  6. Wiki kata Pau juga dipanggil sebagai baozi, bao, bau, humbow, nunu, bausak, atau pow ... Di Malaysia, pau biasanya dihidangkan panas-panas, yang dibuat secara segar ataupun ..

    Tapi PAU 2016 tak begitu panas, kata banyak pihak. Dengor khabor, jemputan makandi rumah Najib berkaitan dengan nya pun tak ramai yang datang. Perwakilan nak tengok kota KL gamak nya.

    Macam ramai yang tak tepuk atau menjerit bila Najib caci Tun M.

    Tanda tanda besor le tu. Ameno nak lingkup.

    BalasPadam
  7. Siapa percaya Rosmah kata, "Dana Permata (Program Asuhan dan Didikan Awal Kanak-Kanak (Permata) tidak masuk ke dalam beg tangan saya"?

    "Saya ingin tegaskan di sini bahawa apa sahaja bajet yang kami terima dari kerajaan, tidak masuk ke dalam beg tangan saya," katanya semasa berucap selepas menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat oleh Sidang Kemuncak Ekonomi Cina Sedunia (WCES)."

    Kenapa dia kena cakap gitu? Takda angin kuat, dahan bergoyang ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin ada orang tuduh dia rembat duit permata. tu pasal dia cakap macam tu. dalam dunia cyber seperti sekarang, apa yang tidak dituduh kepada rosmah. yang betul dengan yang tak betul sama2 bergerak bertebaran.

      Padam
    2. Xmasuk beg tangan dia. Tp masuk akaun bank dia.
      Duit src yg dh terbelanja bila nk ganti?

      Padam
    3. Tak payah ganti, beb. Write off as Director's fees. The undeclared Director. Stronger power than the titled-Punahsihat laki.

      Padam
  8. Jangan tangguh pemilihan UMNO 2016, kata Muhyiddin, dulu.

    Amacam, ada berlaku?

    Ahli2 Majlis Tertinggi nak "menggulung" perbahatahan pun nak kena ada kebenaran. Macam Annuar Ketua Penerangan, kata.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Presiden semur hidup.....ati la UMNoNo

      Padam
  9. Perhimpunan Agung UMNO 2016 hujung bulan ini, perlu menjadi medan paling serius untuk membincangkan kejayaan dan kelemahan parti ... astroawani.com

    Betul ke? Banyak kejayaan ke? Kelemahan ada banyak di bincang ke? Seleweng dan songlap 1MDB ada di bincang ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maki tokoh Tun, Jibbo dan team penjilat tegar ingat boleh senanv padam legasi Tun. Kesilapan besar kot.....Rakyat dah boleh nampak wajah sebenar kebangsatan UMNoNo. Sazali boleh jerit.....

      Padam
  10. Sifat mulia pendekatan Najib menolak kritikan
    www.bharian.com.my

    Menolak orang nak kritik dia tu muli ke? Kalau betul, takkan Tun M kata pemimpin kuku besi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menolak kritikan terhadap dia sambil mengkritik balik org yg dia kritik.

      Sapa lg nk dgr temberang najis.
      Dl kata jgn tuduh2 smp abes siasatan audit negara. Laporan siap kena OSA.

      Kt jerman ckp akan bg kerjasama penuh atas siasatan 1MDB tp dh 2x peguam negara lantikan dia tolak permohonan MLA peguam negara swiss.

      Kt Jepun dgn muka tebal babi ckp dia yg mula2 suruh lakukan siasatan ke atas 1MDB.

      Manusia musibat mcm ni hanya cacai xde maruah je sokong.

      Padam
    2. Sia0 sandiwara berlatar video ...tak ubah mcm partai Kkm Jong Il

      Padam
  11. "Kami Sabar Tapi Tegas Tangani Kritikan Lawan" - Naib Presiden Umno
    www.mstar.com.my/.

    Mana sabar nya. Orang yang buat laporan Polis pun di tangkap. Mengarut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar la tu..siapa tanya pecat, nyah dari UMNo. Inclusibmve and living in Self Denial ala Korea Utara

      Padam
  12. Selama ni kita sokong Dr Mahathir, dan kalau nak kritik pun kritik lah. Tapi bila melampau, kita kena buat sesuatu.

    Apa yang Dr Mahathir buat pada Najib yang kita kata salah?

    Salahka Dr Mahathir TANYA?

    1. Salahka Dr Mahathir tanya pasai penyelewangan dalam 1MDB?.

    2. Salahka Dr Mahathir tanya macamana duit 2.6 billion Ringgit tiba-tiba ada dalam akaun Najib? .

    3. Salahka Dr Mahathir tanya sapa yang derma RM2.6 bilion kat Najib?

    4. Salahka Dr Mahathir tanya pasai hutang 1MDB berjumlah RM42 billion Ringgit?

    5. Salahka Dr Mahathir tanya pasai apa tanah kerajaan dijual dengan harga murah?

    6. Salahka Dr Mahathir tanya mana Najib dapat duit untuk kenduri anak dia, bunga dari bumbung sampai ke lantai? Salah ka?

    7. Salahka Dr Mahathir tanya bila nak tangkap Jho Low padahai di court singapore macam-macam cerita keluaq macam mana Jho Low sapu duit kita? Salahka?

    8. Salah ka Dr Mahathir bangkit cerita DOJ?

    9. Salah ka Dr Mahathir tanya pasai apa Najib nak rahsia laporan PAC?

    10. Salah ka Dr Mahathir tanya mana anak Rosmah, Riza, dapat duit beli harta dan joli di Amerika Syarikat.

    Kita boleh list berpuluh soalan Dr Mahathir. Semua soalan ni Najib tak jawab cuma duk ulang "saya bukan penyamun".

    Jelapang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Siapa yg terdiam sekarang?

      1. Doj tak berani namakan mo1.

      2. Doj tak berani dakwa jenayah keatas jho low dan riza.

      3. Doj tak berani sita harta jho low dan riza.

      4. Swiss ag sahkan Najib bukan suspek... http://www.reuters.com/article/us-switzerland-malaysia-investigation-idUSKCN0VB2LJ

      5. Kerajaan arab saudi, sprm, pac dan polis sahkan rm2.6b adalah derma dari arab saudi.

      6. Kes bsi...tiada nama Najib, jho low, riza aziz, 1mdb disebut.

      7. Mahkamah kuala lumpur tidak terima kes mahathir kerana beliau hanya berkata " Saya dengar org cakap...".....hearsay.

      8. Mahathir akui beliau tiada bukti untuk mendakwa Najib.

      9. Pac sahkan Najib tidak bersalah.. http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/04/07/pac-najib-not-accountable-over-1mdb-dealings/

      10. SR kantoi menipu kerana tiada wang sebanyak 3billion dimasukkan ke dalam brazen sky - sumber MAS

      Mana lu punya bukti?

      KAHKAHKAH..........

      Padam
    2. Riza dah balik rumah mewah dia di AS?...berapa kali dah aku tanye tapi macai2 bebal takut nak jawab...PAC siasat najib? PAC hanye siasat kewangan 1mdb dan dah sahkan 28 bilion duit 1mdb hilang...kerisberayok bebal ato nak main silap mata?kahkahkah bodooo nak main wayang plak..

      Padam
    3. KERIS BERAYON kepala kecik, otak berat 2 gm saja, mana nak tau procedure perundangan US.

      Asyik dok cakap pekara bodoh spt itu saja.

      Tak payah buang masa tulis banyak pasai kebodohan dia.

      Padam
    4. 6 50

      1.ikut procedure dan protokol pendakwaan, sistem undang usa.

      2.dah dakwa dan ikut giliran chai


      3.sah bersalah baru sita

      4.semua kesalahan 1mdb dan dalang utama di dakwa di AS = mo1 adalah najib

      5.tiada pengesahan rasmi atau hitam putih dari mana2 pihak mengatakan najib tidak merompak wang rakyat

      6.kes bsi lebih terarah tertumpu kepada bagaimana wang 1mdb dicuri, dilakukan oleh penolong2 bajib dan jho lo

      7.Perbicaraan kes najib songlap masih berjalan.

      8.Tun sanggup dihina dan di tohmah semata mata membela rakyat kerana wang mereka disamun oleh najib.

      9.PAC berkata siasatan lebih terperinci perlu dilakukan sehingga tertangkapnya dalang utama.

      10.sila ambil keseluruhan rencana SR dan bukan sekerat2 mengikut nafsu pencacai najib, kerana semuanya terarah kepada NAJIB SONGLAP!

      Padam
    5. keris Mangkok Hayon...Melayu terbangsat

      Padam
    6. Keris mangkok hayon tuh overdose hidu gam....tu yang kepala hotak berayon....cases in Singapore are already staging the sequential collapses and we're seeing banks and individuals already being dealt with, all with inter-connecting 1MDB web-of-deceits!

      Mangkok hayon still being delusional....stim hidu gum terlalu tinggi hoi!

      Padam
  13. Siapa kata takda orang UMNO yang simpati dengan Parti Bersatu? Yang pegang jawatan pun ada, contoh nya, Ketua Pemuda Umno Tebrau, Syahrin Jamaluddin Ketua Pemuda Umno Tebrau -

    Jangan pandang rendah kepada Bersatu
    2 DISEMBER 2016

    KUALA LUMPUR - Para perwakilan dan ahli Umno dinasihatkan agar tidak memandang rendah dengan kewujudan serta keupayaan Parti Pribumi Bersatu (Bersatu).

    Ketua Pemuda Umno Bahagian Tebrauitu berkata "Sebagai contoh, di kawasan saya (Tebrau) sendiri ... mereka tidak mendapat maklumat tepat serta terpengaruh dengan fitnah-fitnah dilemparkan kepada Umno," katanya kepada Sinar Harian di Persidangan Agung Umno, semalam.

    Selain daripada itu, Syahrin memaklumkan bahawa pihaknya menjangkakan tidak sampai 10 peratus ahli Umno yang terlibat dengan Bersatu di kawasan Tebrau.

    Komen: di kawasan yang Umno kuat pun, ada ramai jugak "ahli ahli (Umno) yang terlibat dengan Bersatu".

    Bagus lah. Di kawasan2 lain tentu lebih ramai. Ingat tu - "ahli ahli (Umno) yang terlibat dengan Bersatu".

    BalasPadam
  14. Kurangkan lawak semasa perhimpunan Umno, kata penganalisis politik
    www.freemalaysiatoday.com/.

    Umno parti lawak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jokers. Clowns.

      Ingat tak lagu "Bring in the clowns ..."

      Tak lama lagi, di PRU14, bro.

      Padam
    2. Tak boleh bagi nuka dah kat bangsat2 ni. Melayu lebih baik hidup tanpa UMNo. UMno patut dimamposkan tanpa Melayu

      Padam
    3. N....last call,end,done,finito for Partai UMNo. End of shelf life..radioactive waste material—dispose with utmost care

      Padam
    4. Lawak pun dah kelaut.....tinggal masa dUMNO dihumban keJAMBAN jer...dah sama level dengan JJ pun....tu yang kata kebal esok hari kena batang hidung meleleh pulak darah haid dia keluar dari batang hidung dia...tak gitu Jamal Jamban?

      Padam
  15. Bernama pun laporkan nasihat "Elak Sindrom Lawak Dalam Perhimpunan Agung UMNO 2016"

    Pensyarah kanan Kajian Politik dan Antarabangsa Universiti Utara Malaysia (UUM) Md Shukri Shuib berkata kecenderungan membuat lawak dibimbangi akan memberi persepsi kurang baik kepada parti selain hanya membuang masa.

    Dah, Umno pangge depa ke KL pun ha nya untuk seronok2, hotel free, makan free, tambang free. Dah songlap berbilion, berbelas juta belanja pun, tarak hai punya.

    PAU tu satu entertainment la, hangpa tau tak.

    BalasPadam
  16. PAU tu perhimpunan haram jadah semalaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perhimpunan perompak dan macai bodooo2 semalaya..

      Padam
    2. Dah namanya pun PAU ...
      Perompak Anugerah UMNO

      Padam
    3. Chek nak tumpang sekaki. PAU - pesta ahli umno. Keris berayon tu tergolong dalam golongan manusia bengap. Ketagihan dedak

      Padam
    4. Persidangan Kongsi Gelap

      Padam
  17. Kalau apa yang saya lihat pada sambutan "tersangat dingin" terhadap majlis makan malam perwakilan malam tadi, maka bersedialah ahli MTU untuk "dibakar" hidup2. It showed a rebellious delegates that had caused a huge embarassment to presiden, timbalan presiden dan naib presiden.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam mana tak rebellious. Seleweng 1MDB, songlap bebilion, tarak sorang cakap pun di PAU.

      Dah tu keji Tun M, sorak tak gemuruh pun di dewan. Ramai yg dok kata bakpa nak cakap pasai orang tua yg perjuangkan nasib Melayu seumur hidup dia, masa penuntut universiti lagi dah tulaih mcm mcm atas nama samaran dia - Chedet.

      Dahtu, 22 tahun PM, giatkan DEB, dapatkan Melayu 23% kekayaan korporat, 1 orang billionaire, Syed Mokhtar Al Bukhari. Najib sengapkan DEB, buang Kemneteraian Pembangunan Usahawan, tak berani nak kira 23% kekayaan korporat Melayu itu dah tinggai berapa la ni.

      Najib bakin sorang Melayu billionaire jugak - dia sendiri. Bugis katanya, bukan Melayu. Bugis Lanun, dapat berbilion melanun 1MDB. Cilaka, bedebah (bawak malang, kata Kamus DBP).

      Padam
  18. PKR DAN DAP PEMIMPINNYA SUDAH PUN ISTHARKAN HARTANYA MASING2....
    PAS, UMNO,b.n BILA LAGI...???????????????????????????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selasa depan dan bulan depan!!!

      Padam
    2. Rabu yg lepas majlis Everything to Hide nnt tu la..tu pun tgk dulu la

      Padam
  19. APABILA NAJIB MENCURI, MENYAMUN DAN MENGSONGLAP DUIT DAN HARTA RAKYAT...

    SIAPAKAH, APAKAH, DEFINASI YANG DIMAKSUDKAN "RAKYAT" TERSEBUT?

    1.GOLONGAN DI SAYANGI ALLAH S.W.T
    2.MEREKA YG BERJUANG JLN ALLAH S.W.T
    3.ANAK2 YATIM PIATU

    NAH , BERAPA BILLION DUIT DAN HARTA RAKYAT TELAH NAJIB SONGLAP?

    BAGAIMANA PULA DENGAN GOLONGAN BERSUBAHAT DAN BERSEKONGKOL DENGAN NAJIB? SIAPAKAH MEREKA INI?

    1.YG MENGHADIRI PERHIMPUNAN AGUNG UMNO
    2.YG MENYOKONG NAJIB
    3.YG MENERIMA NAJIB SEBAGAI PEMIMPIN.

    ADAKAH MEREKA INI JUGA BAKAL MENERIMA AZAB YG SAMA DI AKHIRAT?

    JAWAPAN NYA ADALAH YA.

    NAUZUBILLAH!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. BERAPA BILLION DUIT DAN HARTA RAKYAT TELAH NAJIB SONGLAP?

      Yang Najib dah ngaku ada dalam akaun bank dia aje ia lah RM2.6 bilion.

      Yang DoJ USA kata jumlah "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" tuh, lebih banyak dari itu.

      Kita mahukan balasan di dunia jugak, bro. Penjara.

      Padam
  20. PAU dah selesai. Cap Bunga bila lagi? Senarai ahli dah ada? Kata berjuta. Senarai cawangan dah ada? Kata dah cukup.


    Kahkahkah...jangan nak tanya holistik ahli umno berapa jumlahnya...kamu yg holy bible pun belum tentu ada....melainkan penjilat kahak dan lendir si mamak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Keris lembik,

      Kamu ada di perhimpunan ke????

      Kamu ada hadir pada makan malam perwakilan yang "dingin yang tersangat dingin itu?"

      Kamu tahu berapa ramai ahli perwakilan yang marah dengar ucapan nsjib, zahid dan sayap2 umno?

      Kamu tahu perwakilan dipaksa fibutakan mata, dibisukan mulut dan pekakan telinga semasa perhimpunan?

      Kamu jawab ini dulu sebelum saya beri fakta. Saya ada bersama walaupun hati bukan dalam umno lagi. Kami empat sekawan dalam perwakilan sependapat bahawa umno akan dikuburkan pada pru14. Anak2 kami berempat semua dah prepare for the destruction of umno.

      My friends dari cheras, kubang pasu, tg malim....kita pilih jalan keluar sesenyap yang boleh....insyaAllah

      Padam
    2. Waa, bagus mendengar kata2 sdr di 7:32 PG tu. Dari ahli Unmo yang masih lagi dalam parti tapi dah buat keputusan nak keluar bersama kawan kawan nya.

      Harap ada ramai lagi macam ini. Saya yakin ada ramai. Sedap kalau boleh dengar lagi.

      Padam
    3. Pagi pagi lagi Anjing Jibo dah keluar pakai nama Keris Berayon. Dia ia lah NAJIB-PAID RESIDENT BLOGGER yg di tugaskan khas ke blog ini sebab blog nya popular (dah 8.2 juta page views) dan berpengaruh.

      CV nya mesti di keluarkan bagi maaloman pembaca yang belom kenal dia -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    4. keris...
      di bahagian jerai, dah ditubuhkan dan dah ada pejabat sendiri. dah ahli2 kebanyakan nye bekas ahli2 UMNO termasuk ahli keluarga aku seramai 10 org

      Padam
    5. Keris bertayok mains ilap mata...berapa ramai masih dlm umno sokong Bersatu...keris berayok risau..ha3 mcm anuar musa..

      Padam
    6. keris akan hayun mcm teloq...Mekayu Islam tiada pilihan melainkan Nahi Mungkar=!Nahi Umno. N= last. Keris bangang oii,dah ditulis...dah ditakdir. You k9ngsi gelap guys are already toast!

      Padam
  21. Lu melayu punya olang ho ...semua Mau jadi menteli ....
    pusing2 cakap...mau culi wang...wang angkat lali....lagi mau cakap
    busat ....lu bangsa tatak malu ka..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu parti kongi gelap sula kasi bangsat sama sumua melayu oo..sikalang pun oh , olang mulayu pun sula beh tahan oo, mau kasi antam liaolang kasi masok jel. balu layat senang sikit oo

      Padam
  22. SIAPAKAH GOLONGAN YG PERCAYA NAJIB MENCURI, MENYAMUN DAN MENSONGLAP DUIT DAN HARTA RAKYAT?

    1.YG MEMBUAT LAPORAN POLIS TERHADAP NAJIB.
    2.MEREKA YG BERSUMPAH DAN PERCAYA NAJIB SONGLAP
    3.MEREKA YG MEMBERI KOMEN2 ANTI NAJIB
    4.MEREKA YG MAHUKAN NAJIB (BUKAN KERAJAAN YG INGIN DIJATUHKAN) DISINGKIRKAN SEBAGAI PEMIMPIN.

    APAKAH MATLAMAT MEREKA?

    NAJIB ROSMAH PENCACAI2 DAN KUNCU2NYA DIHERET KE MUKA PENGADILAN DI DUNIA SETERUSNYA DISUMBAT KE DALAM PENJARA DAN DI AKHIRAT PULA DIBERI AZAB API NERAKA YG SETIMPAL DENGAN PERBUATAN MEREKA.

    NAUZUBILLAH!!! BERTAUBATLAH KAMU SEMUA!!!

    BalasPadam
  23. Lanjiaau blog ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. 7.20,

      Mengapa kutuk blog ini? Takut umno kalah? Sah dah kalah.

      Nak kutuk, sila kutuk mykmu yamg bloggers tak ada ilmu. Mereka hanya tahu dedak....dedak....dedak

      Padam
    2. 720 puak kongsi gelap panas telingga...hmm biasa orang bersalah sikap lahanat mcm tu laa. Kena simpan dalam depa ni

      Padam
  24. Di bulan February 2016 lagi dah di hebohkan

    "Kritikan Berterusan Terhadap Najib Gusarkan Ahli"

    pmr.penerangan.gov.my/...2016.../20891-24-feb-kriti...

    Feb 24, 2016 - Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Idris Haron, berkata kritikan berterusan Timbalan Presiden parti itu (TS Muhyiddin) terhadap Datuk Seri Najib Razak selaku Presiden UMNO ...

    Idris yang juga Ketua Menteri Melaka berkata, ahli parti mahu presiden dan timbalannya bersatu hati demi kepentingan parti dan negara. Menurutnya, dengan semangat yang tinggi pada perhimpunan agung lalu, ahli mengharapkan kejernihan berlaku di peringkat pucuk pimpinan parti, namun ia tidak menampakkan hasil dan sepatutnya Tan Sri Muhyiddin menggunakan platform parti untuk bersuara dan bukannya di luar parti.

    Mana nak ada hasil menggunakan platform parti, beb. Siapa nak peduli. Najib dah begitu lama kena hentam sejak mula meletup nya skandal 1MDB, ada dia peduli?

    Itu pasai ramai perwakilan dah rasa satu macam aje di PAU 2016. Najib kritik Tun M pun tak begitu gemuruh tepuk. Pikir lah, ramai yang sanggup di lahat perwakilan di sebelah2 nya depa tak tepuk atau menjerit bila Najib kutuk Tun.

    BalasPadam


  25. Jika korang semua mengiktirafkan Margaret Thatcher luhur ikhlas jujur dan sebagainya mengapa pula Mahathir melancar dasar Buy British Last pada awal tahun 1980han

    Policy of Mahathir
    Labels: 20th century, Asia, Diplomacy, Great Britain, Malaysia, Political

    Mahathir Mohamad
    Prime Minister Mahathir Mohd Malaysia over a diplomatic clash against its former colonizer, Great Britain.....

    Siapa senenarnya yang yang jahat Mahathir ke Margaret Thatcher?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 8.01,

      I am sorry to say if you fail to distinguish these two prominent leaders, then you are confirmed a blight.

      Margaret Thatcher was right. Think what najib has done....stealing rakyat's money, borrowing money which the rakyat for many generationd have to pay.

      Mahathir was right to ensure malaysia would not be drowned in internation political hypocrisy.

      No bad guys, both equally good, philosophically and politically.

      Padam

    2. Suka atau tidak sukanya seseorang pemimpin dari kacamata rakyat boleh diukur dp jumlah undi mereka dapat dlm pilihan raya.

      Dlm park k kangsar proxy Mahathir hanya mendapat korang dp 60 undi sementara BN pula mendapat 12000 undi.

      Padam
    3. 907, pilihan raya kecil, jentera gomen dan parti di gunakan nya, apa nak cerita menang, Mamat.

      Tambah pulak Najib gunakan duit, hantar beras, tepong berkampit kampit, barang letrik, kasi duit tunai, dan macam macam lagi. Duit yang dia lanun dari 1MDB.

      Kalau tak, terberak Umno/Bn. Ingat tak, gambar dia pun tak berani di paparkan di mana mana masa kempen. Sebab nama dia dah busuk sangat akibat songlap duit 1MDB.

      Padam


    4. Mahathir dulu hangar juga bantuan tapi pada anak beranak Dan kroni saja ,
      Rakyat sebiji beras pun tak dapat. Patut la pun rakyat tolak dia.

      Padam
    5. 10.34, Tun dulu bersih cekap amanah...dah lupa?

      Tu pasal org melayu sendiri tak suka digelar bangsa subsidi, hari ni najib punyai tentera cyber sumbat duit haram hasil rompakan duit rakyat seperti 10.34.

      Padam
    6. Bukan bangsa subsidi saja, bangsa handouts jugak. Di kasi sedekah dek Najib, takda kasi maruah atau jatidiri kpd depa.

      Sepatut nya Najib kasi peluang2 kerja dengan gaji tinggi, kawalkan harga barangan naik melambung tinggi dsb nya.

      Ini pulak dia cukai lagi, semua orang kena bayar GST tak kira kaya miskin. Dia ambik tangan kiri, kasi BRIM tangan kanan. RM500, tapi yang dia ambik dari setiap pembelian barangan atau perkhidmatan lebih jumlah nya se tahun dari kasi BRIM.

      Bodoh bangang punya Perdana Menteri.

      Padam
    7. Absolute Dumb question from a Melayu Dunggu Bengap. Logik sampah

      Padam
    8. "Suka atau tidak sukanya seseorang pemimpin dari kacamata rakyat boleh diukur dp jumlah undi mereka dapat dlm pilihan raya."

      Dah tak popular sejak PRU13, beb. Kan dia kalah undi popular kpd Pembangang. Dapat tak sampai 48% aje. Koyak dia di PRU14.

      Padam


  26. Jika korang semua mengiktirafkan Margaret Thatcher luhur ikhlas jujur dan sebagainya mengapa pula Mahathir melancarkan dasar Buy British Last pada awal tahun 1980han


    Mahathir Mohamad
    Prime Minister Mahathir Mohd Malaysia over a diplomatic clash against its former colonizer, Great Britain.....

    Siapa senenarnya yang yang jahat Mahathir ke Margaret Thatcher?

    BUKANKAN MAHATHIR SEORANG YANG JAHAT???



    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib seleweng 1MDB dan songlap berbilion, DoJ USA da Singapore dah bawak kes2 berkaitan dengan nya ke mahkamah. Najib bos 1MDB, semua yg penting berkalu dlm 1MDB mesti ada kebenaran bertulis dari nya. Dia tanggung jawab apa hal pun.

      Padam
    2. Yang jahat najib songlap duit rakyat

      Padam
    3. Orang cakap pasal personality, perwatakan lah, Dol. Bukan pasal dasar kerajaan Malaysia terhadap Britain.

      Kau sekolah mana dulu?

      Padam


    4. Aku hanya bercakap bab dasar Dan polisi saja. Dol
      Yang lain tu ikan bilis saja.


      Padam
  27. NAJIB OH NAJIB, SELEPAS KO LELONG, LUPUSKAN HARTA NEGARA DAN SONGLAP DUIT RAKYAT,

    TERGAMAK, BERANI MULUT KO CAKAP SURUH RAKYAT PERTAHANKAN AGAMA BANGSA DAN TANAHAIR?

    MULUT KO BACUL NAJIB, TAKDER MARUAH!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang ni memang tepat sekali.

      Yang bestnya dia bagi pulak definisi 'pertahankan agama bangsa dan negara' itu bermaksud 'pertahankan Najib'.

      Desperado gila..

      Ishk, teringat pula slogan 1 Malaysia ciptaan dia dulu. Pi mana slogan tu la ni ya?

      Hmmm..

      Padam




  28. PETALING JAYA: Tan Sri Khalid Ibrahim (pic) has denied reports that the Selangor government had offered Syarikat Pengeluar Air Selangor Holdings Bhd (SPLASH) RM2.975bil to take over the water concessionaire during his tenure as mentri besar.

    He also said that this was "an obvious attempt to divert discussion on the current state administration's decision to pay SPLASH for an equity compensation a total of RM2.7bil – which is more than 10 times higher than the proposed RM250.6mil as in the final offer".



    BalasPadam



  29. PETALING JAYA: Did Selangor Menteri Besar Azmin Ali approve the rezoning of an agricultural land situated in Paya Indah Wetlands for development purposes?
    This was the question posed today by PKR rebel Badrul Hisham Shaharin, better known as Chegubard.
    In a press conference, Chegubard claimed that Azmin had approved the rezoning project, which had been rejected by previous state administrations, in April this year.
    He pointed out that the entire Paya Indah Wetlands is classified as a Ramsar site under the Ramsar Convention — an international treaty for the conservation and sustainable use of wetlands. There are six such sites in Malaysia.
    “It was declared a world heritage site as it is the habitat for rare, endangered animals.


    BalasPadam
  30. Anak Sungai Derhaka

    darisungaiderhaka.blogspot.com/

    December 02, 2016 : ... Perhimpunan UMNO Hanya Medan Bodek Najib? Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mengkritik sikap Umno yang menjadikan persidangan agungnya kali ini ..... kritikan dan serangan yang ditujukan terhadapnya sepanjang Perhimpunan Agung ...

    BalasPadam
  31. ".. mempersoalkan kenyataan Shahrizat yang menyatakan Najib sebagai perdana menteri terbaik.

    “Bagaimana ketua Wanita yang berpengalaman membuat penilaian mengatakan Najib adalah terbaik? Lebih baik daripada Dr Mahathir dan Tun Abdul Razak sendiri?

    “Pada saya Shahrizat mungkin terlalu lena di atas, tidak melihat rintihan dan suara rakyat di bawah yang mengeluh melalui keperitan hidup dan sebagainya,” kata Naib Presiden PPBM Hamidah Osman.

    Beliau turut melihat persidangan sayap Wanita Umno tidak digunakan sebaiknya bagi membela rakyat terutama dari segi kenaikan kos hidup, pengangguran, kenaikan harga barang dan sebagainya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo merompak memanag najib PM terbaik...kalo songlap duit lembu NFC berjota2 sharizat ketua wanita terbaik...betol tak?

      Padam
    2. Kalo menambah hutang negaradan memahalkan harga barang memang najib PM terbaik didunia..he3

      Padam
    3. Sharizat songlap ratus juta dalam kes lembu. Najib songlap bribu-ribu juta dalam kes 1mdb. Kedua-duanya kaki songlap - Jadi tak heran bika Sahrizat puji Najib yg telah menyelamatkan dia & keluarganya dari dihadapkan ke muka pengadilan. Bak pepatah Inggeris..."I scratch your back, you scratch my back".

      Padam
    4. Makcik Lembu Kondo scratch si pendek gemok gedempol'dnack (kawan baik dia sejak sekolah). Si gedempol scratch Bgugis Lanun's back. Bugis Lanun sodok rakyat's backs.

      Bukan "scratch". Main kasar - sondol dan lanun, jahanam 1MDB. Celaka.

      Padam
  32. Wah, ini berita baik, Puteri Umno hantam pemimpin Umno -

    Jangan Perbodoh Rakyat Kata Puteri UMNO Kepada Pemimpin UMNO

    Perwakilan Puteri Umno Pahang hari ini menyampaikan pesanan keras kepada kerajaan, mendesak pemimpin berhenti menutup kebenaran mengenai ekonomi negara.

    Norsarfinaz Mohd Azman berkata kerajaan juga sepatutnya berhenti memandang rendah kebijaksanaan golongan belia hari ini.

    “Kami semua intelek tinggi. Jangan tipu kami. Kalau ekonomi tak bagus, cakap tak bagus. Jangan cakap ekonomi masih okay tapi kami nampak kawan-kawan diberhentikan kerja dan harga barang rumah naik,” katanya ketika membahaskan usul agama di perhimpunan Puteri Umno di PWTC di sini hari ini.

    Hadir mendengar ucapannya ialah pemangku Timbalan Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

    Norsarfinaz yang juga ketua Puteri Umno Bahagian Jerantut meminta Zahid mendengar rayuannya supaya kerajaan berhenti melindungi kebenaran daripada rakyat, sebaliknya beritahu mereka supaya tindakan sewajarnya dapat diambil.

    Komen aku: Beri tahu jugak pasal 1MDB. Jangan rahsia OSAkan Laporan Ketua Audit Negara kpd akaun 1MDB.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang berucap mesti dah di pilih, di kasi tahu apa yg boeh cakap, apa yang tak boleh, macam tahun2 lalu di bawah Najib.

      Entah ada "sessi tertutup" sabelom PAU, siapa yg di jadualkan bercakap bikin rehearsal.

      Tapi, kalau dah macam itu semua pun, masih ada yang hentam emimpin, makna nya Umno dah busuk betul le. Busuk dari atas hingga ke bawah, gamak nya.

      Padam
  33. Pertama sekali salam untuk tuan admin. Nampaknya tuan admin sangat bersemangat untuk menyampaikan kebenaran sehinggakan hilang 2 hari pun kena buat penjelasan. Sesetengah blog hanya buat entry baru selepas bbrp hari dan ada yang seminggu sekali pun.

    Saya doakan tuan admin dipermudahkan segala urusan demi perjuangan menyingikirkan sang pengkhianat.

    Berkenaan dengan kenyataan Margaret Tatcher di atas ia adalah kebenaran. Berbanding dengan PM dan saya misalnya, saya mencari pendapatan sendiri sedangkan PM gajinya datang dari cukai ke atas rakyat dan pihak2 lain.

    Ini menjadikan jawatan PM itu sebagai amanah. Ia tidak mencari pendapatan sendiri tetapi mengambil daripada pendapatan orang lain dan dibayar upah menguruskannya. Ibarat amil yang dibayar upah untuk menguruskan pungutan dan agihan zakat.

    Apabila amanah jawatan itu dikhianati maka jadilah si pemegang amanah itu seorang yang khianat.

    Pada entry yang lepas terdapat seseorang telah masukkan definisi pengkhianat dalam bahasa Melayu. Apabila saya membaca definisi ini nyatalah kalimah khianat dalam BM telah dicampur aduk dengan maksud berpaling tadah.

    Kalimah khianat adalah kalimah Arab. Maka sewajarnyalah kita melihat definisi khianat di dalan BA. Di dalam BA membelot dan berpaling tadah tidak termasuk definisi khianat.

    Di dalam BA, khianat bermaksud 'pecah amanah'. Sebelum seseorang itu boleh dituduh sbg pengkhianat dia mestilah terlebih dahulu memegang sesuatu amanah. Sebab itu di dalam hadith Nabi tentang ciri2 munafik ada disebut ciri ketiga 'apabila ia diberi amanah ia khianat' sebab maksud khianat itu adalah lawan kepada maksud amanah.

    Ada pula berpaling tadah di dalam BA disebut 'riddah', sebab itu orang yang keluar agama Islam dipanggil murtad yang bermaksud 'orang yang berpaling tadah'. Walaubagaimanapun kalimah murtad ini tidak boleh digunakan sewenang-wenangnya sebab ia membawa konotasi agama sebagai orang yang berpaling dari agama Islam.

    Hanya dengan melihat definisi ini sahaja sudah cukup untuk mengatakan di antara seorang PM dan bekas PM, hanya PM yang boleh dan mampu melakukan khianat (dan terbukti telah melakukannya). Bekas PM yang tidak lagi memegang kuasa dan amanah tidak boleh dipanggil pengkhianat. Ia hanya boleh dipanggil sbg berpaling tadah dari kumpulannya.

    Sekiranya mengatakan bekas PM ini telah melakukan khianat semasa menjadi PM, maka PM hari ini pun telah bersubahat di dalam pengkhianatan itu disebabkan ia juga turut menganggotai kabinet bekas PM tersebut. Di mana suaranya pada masa itu? Kenapa hanya menjerit pada hari ini? Sebab bekas PM itu telah berpaling tadah dari menyokong kamu kan pak Ajib kan.

    Menuduh Tun M pengkhianat adalah equivalent kepada mengakui bahawa Najib juga adalah pengkhianat. Menuduh Najib khianat sama sekali tidak boleh dikira mengakui Tun M juga pengkhianat sebab Tun M tidak pernah berada di dlm kabinet Najib.

    Definisi 'berpaling tadah' pula tidak mengkhusus kepada kebenaran atau tidak. Jadi orang yang berpaling tadah tidak semestinya jahat. Ia boleh jadi berpaling tadah yang baik.

    Malah apabila kita tahu ketua kumpulan yang kita anggotai telah melakukan khianat maka wajiblah untuk kita berpaling tadah untuk mengelakkan kita menjadi penyokong kepada pengkhianatan tersebut.

    Alhamdulillah saya telah berpaling secara nyata daripada kumpulan ini. Saya mengkikut jejak Tun M, TSMY, DSSA dll.

    Alhamdulillah terdapat juga sahabat2 (seperti Anon 7:33) di atas yang telah berpaling secara sembunyi. Beliau mengkikut jejak Dato Husni Hanadzlah dll.

    (Selepas penyingkiran TSMY dll yang diikuti oleh exodus dari UMNO ke PPBM, pengkhianat ini tidak lagi berani menyingkir Dato Husni dan orang2 sepertinya).

    Nyata atau sembunyi, kita tidak boleh mengiyakan satu pengkhianatan. Megiyakannya bererti kita juga ada saham subahat di dalam pengkhianatan itu.

    Satu hari nanti sebutan 'ya' itu sahaja akan dipersoalkan dan diadlili.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana nak banding dengan Margaret Thatcher, bang. Najib simply has no class.

      Margaret Iron Lady. Najib Kuku Besi. Yang satu solid iron, Najib dah jadi kuku - besi nya pun dah ghaib, jadi keluar "tangan ghaib" aje, macam kata Timbalan Pengarah Cawangan Khas Polis, masa dia dan pegawai2 tinggi SPRM yang menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion di tukar tempat kerja mereka dengan serta merta.

      Padam
    2. Margaret Thatcher seorang pemimpin yg tegas, steadfast dengan apa yg di percayai nya boleh mendatangkan kebaikan kpd negara nya. No two-way about it. Itu pasal di gelar "Iron Lady".

      Najib lembut, ikut kehendak Pembangang DAP pun, sebab pelahapkan undi. Buang ISA, di sorak dek Lim Kit Siang dan Guan Eng - dua dua anak beranak tu dah pernah di sumbat ke ISA Detention Centre.

      Dahtu nak buang Akta Hasutan yang melindungi hak dan kepentingan orang Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak, yang tersergam di Perkara 153 Perlembagaan.

      Membongkok kebelakang hingga nak patah pinggang nak membodek kaum Cina, tapi itu pun di kasi Tsunami Cina di PRU13. Aku harap dia jugak dapat Tsunami Melayu di PRU14. Dia pengkhianat dan pendengki kaum Melayu - dia kata dia Bugis, "jugak pendatang", dan macam macam lagi.

      Hamsat si Najib nih.

      Padam


    3. Habis APA pasal Mahathir tak suka.
      Sebab Mahathir dah songlap duit petronas beratus billion

      Padam
    4. 10.44 sebab tun suka najib adalah kerana najib curi duit rakyat

      Padam
  34. Di sebuah klinik.

    Doktor: Pakcik apa sakit?
    Pesakit: Loya2 mcm nak termuntah tu tuan
    Doktor: Sejak bila pakcik?
    Pesakit: Sejak sehari dua ni....
    Doktor: Pakcik ada tersalah makan apa2 ke?
    Pesakit: Tak ada tuan, tp sejak dengor dlm TV ucapan2 perwakilan2 perhimpunan agung satu parti tu tuan.
    Doktor: ooooo.....(Dlm hati- patut pun......aku pun nak termuntah juga)

    Diluar bilik doktor, di kerusi menunggu, berbaris org ramai menunggu rawatan kerana penyakit yg sama...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang paling nak memuntahkan ia lah ucapan Najib, contoh nya, mengkritik Tun Mahathir, hingga hadirin dah tak berapa mahu nak sorak, ramai yang tak tepuk tangan pun.

      Ramai antara depa dah mikirkan nak chow dari Umno. Macam cerita seorang perwakilan dan tiga kawan dia di situ, di komen di atas (atau semalam).

      Padam
    2. Inilah lawak yang paling ada class. Mohon untuk tumpang gelihati.

      Hahahahahahahaha.. (2.6b x).

      Padam
    3. Aku tengok Mahathir pun dah nak muntah, belum dengar dia celoteh lagi tu.

      Padam
    4. Kau "tengok", org lain "baca" aje pasal Najib dah muntah/ Lebih teruk sekali si Bugis Lanun tuh.

      Padam
  35. Sedar tak sedar, semakin ramai rakyat menolak bn...semalam aku jumpa kwn lama yang pro-bn bila diajak cakap politik...ternyata kwn lama aku tu telah menolak bn...alhamdulillah...dia pun terkejut bila aku menyatakan "aku pun dah tolak bn juga" ...slmt tgl bn ..(menyesal pangkah bn semasa pru13 dulu)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap dengor tu, Bang. Tolong cerita lagi, apa saja yg macam itu, atau berkaitan dengan nya, berterusan, pls.

      Padam
    2. Seperti sdr 9.44 saya juga mengundi BN pada PRU lepas, DUN dan Parlimen. Malah saya juga menjadi sebahagian jentera BN.

      Selama 3-4 kali saya PRU saya tidak pernah mengundi selain BN.

      Cuma perbezaan di antara saya dan 9:44 ialah saya saya tidak menyesal mengundi BN pada masa itu. Pada masa itu ia adalah pilihan terbaik.

      Saya percaya Tun M, TSMY, DSSA juga turut mengundi BN pada masa itu.

      Cuma undi saya pada next PRU sudah tentu bukan untuk calon-calon BN daripada UMNO. In shaa Allah.

      Next PRU BN terutamanya UMNO adalah pilihan terburuk.

      Padam
    3. Seperti sdr 9.44 saya juga mengundi BN pada PRU lepas, DUN dan Parlimen. Malah saya juga menjadi sebahagian jentera BN.

      Selama 3-4 kali saya PRU saya tidak pernah mengundi selain BN.

      Cuma perbezaan di antara saya dan 9:44 ialah saya saya tidak menyesal mengundi BN pada masa itu. Pada masa itu ia adalah pilihan terbaik.

      Saya percaya Tun M, TSMY, DSSA juga turut mengundi BN pada masa itu.

      Cuma undi saya pada next PRU sudah tentu bukan untuk calon-calon BN daripada UMNO. In shaa Allah.

      Next PRU BN terutamanya UMNO adalah pilihan terburuk.

      Padam
  36. najib adalah manusia yg paling tidak MENGENANG BUDI terhadap tun m. perkara yg sama bolih juga d tujukan kpd pak lah.

    pres Abraham Lincoln - "nearly all men can withstand adversity but if you want to test a man's character, give him power". - hampir semua insan bolih bertahan bila mengalami kesusahan, tetapi jika kita hendak menguji keperibadian nya, berikan dia KUASA.

    kedua2 'pemimpin' ini tlh kandas dlm ujian d atas.

    perkara yg saya nak kongsi bersama tlh d ceritakan kpd saya olih arwah ts megat junid. dato Aziz shamsuddin n tun m masih ada bersama kita utk mengesahkan nya.

    d antara beberapa perhitungan tun m apabila ketika sedang mencari timbalan nya adalah utk melantik najib.

    nama pak lah hanya timbul secara serious akibat drpd rayuan bertubi tubi yg d buat olih ts megat n d bantu olih dato Aziz.(orang2 'inner circle' begitu amat berharap terhadap usaha arwah sahinggakan beliau d sapa sebagai 'boss').

    senjata yg d gunakan utk memujuk tun m melantik pak lah termasuk lah 'character' nya yg warak (cucu kpd arwah kiai abddullah farhim yg juga kenalan kpd bapa tun m), mempunyai perwatakan yg nampak bersih, n najib masih muda. sungguh pun pak lah pernah menentang tun m n berpihak kpd t razaliegh, namun beliau akhir nya d lantik juga.

    sebaik sahaja menaiki tahta, pak lah dgn d pengaruhi (mungkin) olih 'anak hantu' mula menunjukan belang. bak kata mat salleh 'the rest is history'.

    arwah ts megat yg ketika itu masih lagi memegang jawatan ketua penerangan UMNO tlh d ganti olih ts mat taib tanpa d maklum secara resmi olih pak lah.

    apa bila ts megat pergi mengadu tentang layanan yg d beri, maka tun m telah 'memulang paku buah keras' kpd beliau. mengikut ts megat,komen tun berbunyi saperti berikut "rasakan,dulu u yg begitu ghairah sangat utk mendorong saya melantik nya".

    kekesalan arwah terhadap pak lah kekal sahingga k akhir hayat nya.

    anak nya firdaus yg juga begitu aktif dlm usaha utk memastika pak lah d lantik PM, akhir nya d ambil sebagai SU politik menteri sukan(KJ) - mungkin cara membalas budi.

    pd mula nya pak lah mempunyai perancangan utk melantik orang lain selaku timbalan nya. namun dgn tindakan 'licik' tun m ,maka pak lah terpaksa juga melantik najib.

    tidak d ketahui sama ada najib sedar tentang segala ikhtiar yg d lakukan olih tun m utk menjadikan nya timbalan PM yg akhir nya membuka jalan bagi diri nya d lantik sebagai PM.

    lupa kan segala bimbingan,'perlindungan' yg tlh d beri olih tun m kpd najib semasa beliau berkuasa. iltizam yg d tunjukkan olih tun m utk memastikan kesinambungan politik najib sudah memadai utk nya berasa terhutang budi n terus memberi penghormatan kpd negarawan terulung ini.

    dgn tun m menuduh secara terang terangan yg najib perompak n pencuri wang rakayat, maka hubungan kedua mereka sudah saperti 'berpatah arang berkerat rotan'.

    jalan terbaik adalah utk najib menyaman yg sebenar nya sedang d nanti nantikan olih tun m.

    mencerca n memperkecilkan sumbangan tun m akan memakan diri akhir nya.Insya'allah.

    jangan lah kita sekali kali menjadi 'si tanggang' atau 'malim kundang'

    wallahu aklam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib kenang BODI rosmah yg bulat jer...

      Padam
    2. Saya tidak tahu kebenaran cerita pak Rahman jpc ini secara peribadi, tapi secara khabar memang semua tahu Tun M lebih meminati Najib berbanding Tun Dol tetapi telah memilih Tun Dol di atas alasan2 tertentu.

      Malah Tun M juga ketika mendesak Tun Dol turun ada sebut tentang 'gentlemen agrrement' di antaranya dengan Tun Dol bahawa Tun Dol hanya akan jadi PM sepenggal sementara menunggu Najib 'cukup umur'. (Najib cukup umur? Hehehe).

      Apa pun berdasarkan ketentuan takdir, kesemuanya telah berlaku dengan kehendak dan izin Allah juga. Abdullah dan Najib telah datang selepas Mahathir.

      Teori RAHMAN benar2 terjadi (saya sebut teori dan bukan ramalan) walaupun ia hanyalah teori suka2 dan tiada dalil di belakangnya.

      Cuma saya masih ingat apa yang diceritakan oleh sahabat saya tentang kejadian yang berlaku apabila Tun M memilih Tun Dol dan bukan Najib sbg Timbalan PM.

      Pada masa itu sahabat saya ini mengajak saya ke PWTC tapi saya tolak. Sahabat saya ini pergi berseorangan.

      Pada hari Tun M putuskan dalam mesyuarat UMNO beliau lantik Tun Dol sbg Timbalan dan bukan Najib, kelihatan Rosmah bergegas pulang dengan muka masam mencuka sebelum Najib mengekorinya dari belakang juga dgn air muka tidak gembira. (Mereka berdua turun dahulu sebelum ahli2 MT yang lain).

      Kalau tak silap saya kejadian ini berlaku di bulan Ramadhan dan pasangan ini tidak menunggu berbuka puasa dan bersolat Maghrib seperti kebiasannya.

      Pada masa sahabat saya ceritakan kisah ini saya merasa pelik bgmn dan mengapa pula Rosmah yang lebih-lebih. (Saya tak ragui cerita sahabat saya itu kerana saya tahu dia orang yang bercakap benar dan tidak ada alasan untuk mereka-reka cerita).

      Kini, selepas Najib menjadi PM ia sudah kelihatan di mana2 majlis pun hatta majlis antarabangsa, amat biasa untuk melihat Rosmah yang mendahului Najib apabila berjalan.

      Rupanya kisah sahabat saya itu dibuktikan sendiri oleh kedua mereka dan disaksikan seantero dunia.

      Satu lagi, ia menunjukkan sikap 'rakus dan terlalu berkehendakkan kepada jawatan PM itu dan keterlaluan kecewa apabila tidak dilantik menjadi TPM'.

      Patutlah selepas menduduki jawatan PM ia sanggup lakukan apa saja hatta merosakkan sistem yang ada hanya untuk bertahan di situ.

      Teringat pulak kpd Ghadaffi dan Saddam yang keduanya juga ubah sistem negara mereka dan dengannya mereka mendapatkan kuasa. Kemudian keduanya juga telah melakukan apa sahaja di di luar norma2 keadilan untuk kekalkan kuasa itu.

      Apa yang berlaku kepada keduanya akhirnya semua dah tahu. Apa yang akan berlaku kepada Najib di akhirnya masih lagi di dalam tempoh 'menunggu untuk melihat'.

      Sama2lah kita menunggu.

      Padam

    3. Komen panjang2 kirim salamlah . malas aku baca,

      Padam
    4. 1047 hang jenis yang kena attention deficit disorder ka? Tak boleh fokus ha?

      Macam Najib dan kroni dia. Bole fokus ha nya on "misappropriation of 1MDB funds and (an elaborate network of) money laundering".

      Padam
    5. salam sdr john doe.

      apa yg saya kongsikan ini adalah maklumat yg saya perolihi drpd arwah ts megat junid yg merupakan kenalan rapat n selau bersama saya setlh beliau d pencenkan.

      anak nya dato firdaus ,dato Aziz shamsuddin n tun m masih hidup utk mengesahkan cerita ini. tk.

      Padam
    6. Saya fikir Najib terasa terhutang budi tapi - dan terutama nya Rosmah - mahukan pegang jawatan bagi tempoh yg lama.

      Siapa yg mengenali Rosmah atau mengetahui perwatakan ya secara mendalam tahu bahawa dia orang yang "Never takes no for an answer" dan mahukan kuasa di pegang dek laki nya, dan membuat apa saja bagai mendapatnya berterusan.

      Dia jenis minat glamour, kemewahan, buat apa saja dia suka, termasuk shopping berjuta juta. ibiztimes telah laporkan dia belanaj pakai credit cards saja berjumlah US6 juta selama lk 7 tahun.

      Betul ke tak, di baca depa bahawa Tun M mahukan Mukhriz menjadi PM di umur yang tak sangat tua, maka di cari jalan supaya lantik Mukriz MB Kedah menunjukkan balas budi ke satu tahap, dahtu engineerkan krisis di Kedah hingga apekenama yang tak tinggi kelulusan dan tak banyak pengalaman mengganti nya.

      The rest is (recent) history.

      Padam
    7. Sebagai orang lama yg 5 x sebagai perwakilan di PAU UMNO, saya mengesahkan makluman tok rahman kita itu adalah benar

      Padam
    8. Waaaa, sdr Othaman telah menjadi perwakilan selama 5 kali.

      Tolong ceritakan suasana di dewan itu di masa Najib berucap, terutama nya masa dia kritik Tun M. Kalau tak jadi perwakilan kali ini, kot ada bersama mereka yang melihat kaca TV besar di luar dewan pada masa itu dan menenmui perwakilan di masa rehat.

      Dan/ atau yang di ceritakan dek kenalan2 yang mungkin perwakilan atau bersama di luar dewan pada masa itu.

      Pendapat dan pemandangan sdr Othaman yg berkecimpong dengan Umno demikian lama tentu lebih mendalam dari kami yang ha nya meyokong Umno selama ini sehingga Najib menderhaka kpd Umno dan kepentingan Melayu, kebas duit 1MDB berbilion.

      Padam
    9. Saya minat nak dengar dari sdr Othaman kisah ahli2 Umno yang benar benar dah bosan dan sudah/ mungkin akan berpisah dari Umno.

      Dan berapa peratus sdr fikir ahli Umno yang "terlibat dengan Bersatu" - istilah Ketua Pemuda Bahagain Tebrau yang memberi angka lingkungan 10%.

      Padam
    10. Salam pak rahman jpc dan pak othman.

      Terima kasih kerana respon.

      Apabila saya katakan saya tiada pengetahuan peribadi itu tidak bermakna saya tidak percayakan cerita itu. Saya percayakannya.

      Cuma dari sudut pengkisahan sahaja saya tiada hak untuk mengesahkan cerita itu sebab TS Megat dll tidak certiakannya kepada saya.

      Cuma saya boleh sahkan cerita sahabat saya tentang pelakuan Rosmah dan Najib sebab kisah itu diceritakan terus kepada saya oleh sahabat saya tersebut pada pagi hari besoknya ketika kisahnya masih segar dalam ingatan.

      Padam
    11. Hmm ... Good History Lesson. Thank you very2 much, guys.

      And ... Boss John Doe @ 10.35am, merujuk kepada para 2 - " ... sementara menunggu Najib 'cukup umur'. (Najib cukup umur? Hehehe)"
      Now I understand literally why 1MDB is always referred to as the 'brainchild' of Najib ... he never grew up! Kah kah kah

      rgds. EvL Roger Young

      Padam
    12. Kali ini saya hanya sebagai pemerhati saja, ikhsan dari teman & sahabat lama yg masih dalam UMNO. Semalam kami berbual hingga jam 3.00 pagi dan mendapati perwakilan2 (kecuali ketua2 bahagian) masih belum yakin dgn prestasi Najib selama 7 tahun mentadbir negara. Ucapannya juga kali ini berjela-jela membosankan para perwakilan bila dia lebih banyak menghentam Tun Mahathir dari isu pembangunan & kemajuan untuk bangsa Melayu & Negara.

      Padam
    13. TK sdr Othaman. Sedap mendengar begitu. Saya dah jangka ramai yg "tak rasa seronok" dia mencaci Tun M.

      Ini boleh "broaden my perspective", kata newspaper editors. Tak boleh quote atau laporkan punca, tapi gunakan fakta apa yg berlaku bila ngentam Najib.

      Padam
    14. OutSyed The Box
      Friday, December 2, 2016
      Perwakilan Go On Strike. MO1 Invited 1200 Perwakilan For Dinner, Only 200 Turned Up. Time To Get Lost.
      UMNO Perwakilan go on strike. I received this via sms :

      "Jamuan makan malam UMNO hambar. Meja banyak kosong. Perwakilan yg datang lepas makan tak sampai 10 minit belah balik. Najib fed up bengang. Banyak yang tak datang makan. Pasal tau duit haram. Ramai perwakilan bengang dan marah ucapan Najib, Zahid dan sayap2 semua mengundang perpecahan, menyerang sesama Melayu.

      Ahli Umno sendiri sudah mula menghukum Najib dan Umno. Allah Swt sedang tunjukan...

      Najib sekali ini berucap pun pegang sapu tangan asyik lap air liur bersembur dan selekeh. Dalam criminology itu bukti Najib nervous dan ketakutan dan guilty conscious. Itu bukti orang bersalah.

      Jiwa tak tenteram makan duit haram, duit keringat rakyat. Semua itu Allah Swt sedang tunjukan."

      Here are the pictures. Note that this picture was taken during the dinner. Not before or after. Jangan klentong. MO1 is already seated. Dinner is being served. The girl is singing on stage (see the video clip below) :

      You can count the tables for yourself. There are at least 120 tables seating 10 people each. That makes at least 1200 guests. There are hardly 200 people in attendance. Most of the tables are empty. Even the Perwakilan UMNO are refusing to attend the Grand Dinner with the party president !

      And the 200 in attendance includes the waiters, waitresses, security guards, policemen, bodyguards, butt kissers and ball carriers.

      Where are the Perwakilan UMNO?

      Here is the video :

      video


      Macam ini sajalah. The Majlis Tertinggi must meet MO1 and tell him enough is enough. Just pack up and leave. The people really dont want you around anymore.

      Let us be gone with you.

      Syed Akbar Ali at 7:40:00 PM

      Padam
    15. The video link that I have is https://www.youtube.com/watch?v=hpEtdx5ssk8

      EvL Roger Young

      Padam
    16. Terima kasih sdr john doe mengeluarkan malumat itu di sini. Amat menarik hal perwakilan PAU 2016 memboikot najib tu. Ha nya 200 dari 1200 yang datang, besar tempelengan mereka ke muka Najib.

      Btw, kalu boleh, tolong kasi tahu mcm mana nak akses blog OutSyedthebox itu. Ada makluman "Laman sesawang ini tidak dapat diakses ..

      Saya fikirkan tak di haramkan, ha nya di block, "tidak dapat diakses".

      Padam
    17. Sdr 6:31

      Sila type out syed the box. Akan keluar satu page feeddigest. Masuk melalui situ

      Padam
    18. Terima kasih, bang. Nak coba nanti.

      Bagus nya warga Putra Merdeka ni ia lah ada camaraderie di antara mereka.

      Hidup Bersatu, Mati Najib (mati poltik) dan Umno!

      Padam
  37. Margaret Thatcher kata no such thing as public money.

    Najib bukan saja kata itu semua public money, di lanun nya berblion masuk akaun dia pulak.

    Hampeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pencen Mahathir cuma 20 ribu saja sebulan.
      Macam mana dia boleh sewa private jet 350 ribu sehari
      . Cuba tolong cete mai.
      .

      Padam
    2. Hang bangang tarak otak ka? Anak dia multi-millionaire, awak tarak pikiaq boleh pakai aak dia punya ka apa.

      Hang jangan dok kata korapsi. Kalau dia PM, anak dia tak bole niaga ka?

      Bukan macam anak tiri Najib. Dapat wang dari "misappropriation of 1MDB funds and money laundering". Kena sesah dek DoJ USA yang gunakan tuduhan itu berkaitan rampasan harta dia di US.

      Padam
    3. 10.53, tun nak naik kapalterbang ker, kapal selam atau kapal korek ker....

      Apa yg penting tidak melibatkan wang dan harta rakyat.

      Hari ini anak tiri najib mempunyai jet peribadi, boleh tanya najib tak? Apa keje anak tiri najib ni?

      Padam

    4. Anak dia billionaire ke?, sorry aku pun tak tau lagi. Yang aku tau anak2 PM lain tak ada sorang pun yg billionaire. Bagusla tu dulu papa kedana jual goring pisang, dah jadi PM semua anak2 jadi billionaire ,

      Padam
    5. Bodoh bangang piang 12:05 PTG tak tahu beza millionaire dan billionaire.

      Padam
    6. 1:41,
      si 12:05 tulis billionaire, dia tak tulis pun millionaire. Yg kau jd sasau gila babi apa hal?
      Kau makan babi panggang yg ada virus babi gila ke?

      Padam
    7. Pencen 20 ribu sebulan saja ka? Habis gaji PM 50ribu selama 22 tahun x 12 bulan tak leh saving ka? Tak leh melabur ka? Belum dikira gaji menteri lagi sebelum tu.

      Bagi kat saya 50ribu sebulan selama 10 tahun cukup, In shaa Allah saya boleh jadi jutawan dan boleh ada pelaburan dengan pulangan yang lumayan lagi. Setakat 1 atau 2 juta in shaa Allah boleh keluarkan dengan mudah.

      Tapi kalau nak dapatkan RM2.6b rasanya labur kot mana pun tak boleh dapat banyak tu, bukan saja 7 tahun malah 22 tahun pun tak boleh cecah. Ia hampir mustahil.

      Nak dapat derma banyak tu pun mustahil juga, tapi kalau khianati amanah bukan saja banyak tu, lebih pun boleh.

      Padam
    8. Margaret Thatcher yg terkenal dengan jolokan 'Wanita berhati besi waja' ini pun pernah merasa penangan Tun Mahathir & akhir tunduk hormat kpd Tun Mahathir. Ini catitan sejarah & bukti untuk tatapan and semua.

      Buy British Last Policy:

      The Buy British Last Policy was announced by Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad in 1981. The policy was a retaliation from a number of British aggravations. The main spark involved the large British rubber company of Guthrie. Guthrie owned about 200,000 acres of rubber plantation in Malaysia. In 1981, the Malaysian Perbadanan Nasional Berhad or the National Equity Corporation launched a dawn raid at the London Stock Exchange that resulted to the acquisition of Guthrie. But the takeover of Guthrie was a reaction by the Malaysian government for the British company’s decision to sell its subsidiaries to the Multi-Purpose Holding of the Malaysian Chinese Association (MCA). This selling to the MCA was against the agenda of the Malaysian government under the New Economic Program, which aimed 30% corporate ownership by ethnic Malays in the country by 1990. The British government was shocked from the audacious takeover and decided to change the rules of the London Stock Exchange to avoid another dawn raid and take-overs.

      Another grievance done by the British to the Malaysian government was its decision to increase the tuition fees of foreign students studying in Great Britain. The increase was threefold, from about £300 to £900. The increase highly affected the Malaysians, having 13,000 government-sponsored students studying in Britain. Henceforth, it made sending students a heavier burden for the developing Malaysia/

      The two events resulted to the dismay of the Malaysians. The change of rules blocked any hope of owning any further British companies that had significant assets to the natural resources of Malaysia. The tuition increase resulted to the rise of government expenditures for sending students to Britain. As a result of the British government’s action, Prime Minister Mahathir announced the BUY British Last Policy.

      Padam
    9. Margaret Thatcher yg terkenal dengan jolokan 'Wanita berhati besi waja' ini pun pernah merasa penangan Tun Mahathir & akhir tunduk hormat kpd Tun Mahathir. Ini satu lagi bukti bilamana PM UK Margaret Thatcher melawat Malaysia dan memberi ucapan tanda hormat kepada Tun Mahathir di hari terakhir lawatannya.

      Prime Minister Dr. Mahathir
      Ministers, Ladies and Gentlemen,

      My first visit to Malaysia is now, I fear, coming to an end, but before we depart, I would like you to know how valuable and enjoyable I have found my three days in this impressive country.
      I am very grateful to Dr. Mahathir for inviting me to come. It was time a British Prime Minister visited Malaysia. Indeed, twenty-eight years after Malaysian independence, my official visit was long overdue, and I glad I have REPAIRED the omission.
      In those twenty-eight years, Malaysia has become a very important country and its significance in world affairs will grow. I therefore hope that I have paved the way for more Ministerial visits from Britain, so that we can learn more about this country, and put our relationship in a broader world context.
      The value of our meeting and talking to each other was demonstrated in my very first afternoon here and Dr. Mahathir and I managed to sort out the air services issue in a comparatively SHORT time, and I think it was a great relief to us both.
      We quickly identified two separate issues: one, the build-up of air services between Kuala Lumpur and London as[fo 1] traffic grows; and the second, the question of the tax concessions to Malaysian Air Services, which is a separate matter and which is the subject of representations by the Board of Airline Representatives. You know how we dealt with the matter, and having put it behind us we went on to a very wide-ranging exchange on regional and international issues, as well as the IMPORTANT one of trade, which I will return to in a moment.
      Since my initial talks with Dr. Mahathir, I have had the pleasure of meeting Malaysian people from many walks of life-politicians, businessmen, technocrats, academics and ordinary people in their homes yesterday and at the British Council I was delighted to hear of the keen interest in the British language.
      Then, of course, I flew north to Kedah, the rice bowl of Malaysia, to see the start of a joint venture dam involving our own firm, Balfour Beattie, which will provide supplies of water to the domestic consumer, and some power.
      That brings me back to this question of TRADE and my impressions of Malaysia.
      May I sum it up in this way: our economic philosophies clearly have a great deal in common.
      Second, Malaysia is a land of opportunity, as well as of immense potential; but it is a land of opportunity not only for Malaysians, but also for British firms who have had good competitive, well-designed products, and the stamina and perseverance to sell them, or to invest here in joint ventures, which as I have indicated, Balfour Beattie's project in Kedah is a notable and good example.[fo 2]
      Our TRADE officials are already following up my talk with Dr. Mahathir, and I hope my visit will encourage British businessmen to enter or step up their involvement in the Malaysian markets.
      Finally, I have been very struck by the friendliness of the people and the warmth of their welcome. They have given me a wonderful welcome wherever I have gone, quite spontaneously, and I would like to say that I have had a very happy and valuable visit.

      ps: Tun Mahathir ada jati diri & tidak tunduk kpd kuasa asing, tidak seperti Najib.

      Padam
    10. Najib tak payah suruh b9ogkok pun dia membongkok. Mcm kpd China.

      RM5 billion investments, kata dia. Gua tak reti sangat apekebende. Tapi baca ada yang kata itu bukan bringing in investments sabenar nya, tapi hutang.

      Siapa boleh terangkan , gua akan banyak TK.

      Padam
    11. Saya masih ingat satu cerita yang popular di akhbar jepun satu masa dulu.

      Begini citanya, ketika Tun M PM beliau sedang ada jamuan dengan PM Jepun di Jepun. Tetiba dapat panggilan daripada presiden US mahu bercakap dengan Tun. Tun M memberitahu pembawa info, suruh bgtau kat Presiden US dia (Tun M) sedang makan dan dia akan call balik kemudian. Jawapan ini mengejutkan semua yang ada termasuklah PM Jepun sebab inilah kali pertama mereka melihat pemimpin sebuah negara tidak bergegas untuk menjawab panggilan dari Presiden US.

      PM Jepun sendiri diberitakan terkejut dengan tindakan Tun M. Keeseokan harinya cerita ini keluar akhbar2 di Jepun.

      (Tak silap saya kerana kagum dengan tindakan Tun M ini, ada akhbar Jepun yang menjemput Tun M menjadi kolumnis mingguan di akhbar mereka).



      Padam
    12. Salam Sdra John Doe...

      Bukan setakat itu saja, malah kerajaan Jepun ketika itu pun menganggap Tun Mahathir adalah jurucakap mereka (sebab mereka sendiri tidak ada keberanian untuk menyanggah dasar2 Amerika). Selain itu saya ingin menambah ttg keberanian Tun Mahathir bilamana dia berani dgn tegas memulaukan Mesyuarat APEC (bukti tidak tunduk kpd Presiden Bill Clinton),

      Najib hanya mampu membodek & tunduk kpd kuasa asing, berlagak konon berani depan penyokongnya tapi tak berani berhadapan face to face dgn Tun Mahathir.

      Padam
    13. Salam pak othman.

      Hebat2 Tun M di Jepun hebat lagi Rosmah punya cerita ooooo.. Tak tau ka? Maih cek nak habaq..

      Saya dengar dan tengok sendiri video dia cita Rosmah gimana dia jadi perantaraan perbualan telefon di antara Najib dan Trump. Siap cita kena marah dengan Najib pasal kacau tidur dia jam 2.30 pagi.

      Najib punya cerita pula ialah Trump telefon dia just untuk puji dia kata ekonomi Malaysia Bagus di bawah pentadbirannya.

      Lawak ntah apa-apa la. Diaorang ingat kita tengok cita2 fairy tales terus percaya gamaknya. Dengar cita pun tau diorang punya kelentonglah. Trump ada masa plak nak cari Najib untuk bercakap dan siap puji2 lagi.

      Kalau sebaliknya bolehlah percaya. Najib yang desperate perlukan bantuan Trump dalam kes sivil DoJ ke atas Ridza dan bukan sebaliknya.

      Kalau cerita tu betul sekalipun itu menunjukkan dia sampai begitu sekali menunduk kpd Trump. Tengah tidur jam 2.30 pagi pun sanggup bangun untuk jawab telefon. Berbeza langsung dengan cita Tun M di Jepun tu.

      Orang kalau dah terlalu banyak temberang nanti sampai satu peringkat dah tak boleh nampak lagi kenyataan orang lain dah boleh nampak dia dok temberang. Dia ingat kita ni dungu macam macai2 dia gamaknya.

      Orang kalau terlalu banyak sangat gebang untuk tunjuk dirinya hebat sampai tak boleh nampak lagi dah citanya tu sebenarnya menunjukkan dirinya hanya bertaraf pencacai kepada yang menelefon tu. Dia ingat orang nak kagum ka, orang pelekeh cita tu lagi adalaaa..

      Berbeza dengan Tun M yang sanggup biarkan panggilan Presiden US tidak dijawab serta-merta.

      Apa punya tuuur depa dua ni daaaaa...

      Padam
    14. Mohon mencelah ... merujuk pada Entri 12.19PG Para 2:
      Salah satu media elektronik yang saya baca mengistilahkannya sebagai 'gloating exercise' by RM; firstly about Trump asking Najib to call him back at 4.30am and then about how her(RM's) daughter NNajwa called at 4.00am, thrilled at having met Ivanka, Donald's daughter.

      Whatever ... besides the DOJ case, most people know NR&RM's desperation and obsession to get into Trump's good book sebab Trump:
      a. sudahpun membuat beberapa call kepada para pemimpin negara lain seperti Taiwan dan Filipina
      b. memuji Nursultan(Khazakhstan) for a fantastic success
      c. mengatakan bahawa Pakistan adalah sebuah negara hebat dan menerima jemputan lawatan dari Nawaz Sharif.
      Tapi Trump ngan Najib/Malaysia ... no news so far. Tak senang duduk ler tu ...

      EvL Roger Young

      Padam
    15. Membohong menipu tak habis habis. Sebagai Perdana Menteri and so-called FLOM pulak nya.

      Rosmah kata dia mainkan perana Secretary Najib, dialkan telephone dan mintak sambongkan kpd Donald Trump dsb nya.

      "Najib punya cerita pula ialah Trump telefon dia".

      Tak masuk akal langsung. Donald tengah begitu sibuk memilih cabinet nya, setaf nya penting nya kira2 200 orang. Mana dia ada masa nak talipon Najib, PM sebuah negara yang sekangkang kera dan hilang kehormatan yang Tun M bina masa memerintah selama 22 tahun dulu. Kalau mereka main golf tiap minggu, atau ada gufreng bersama, jet kesana, jet ke sini, lain le.

      Alamat nak karam lah si Najib ini. Pasang sauh, kibarkan layar, tiup angin penuh penipuan dan mcm mcm lagi.

      Padam
    16. Ya memang elok benar kita dedahkan seluas-luasnya betapa si Penyibuk Rosmah berlagak lebih sudu dari kuah yg tidak pernah terjadi dalam sejarah UMNO atau perlakuan mana2 isteri pm/presiden parti sebelum ini. Sebelum ini pun kita naik muak & jaki tengok muka Rosmah muncul tiap2 hari di kaca tv mengalahkan menteri.

      PAU mengikut perlembagaan UMNO adalah pentas untuk pemimpin & perwakilan parti, sama sekali TIDAK untuk isteri atau suami menonjolkan diri. Saya & pak rahman jpc percaya UMNO & Najib rusak kerana kepuakaan Rosmah yang patut dimansuhkan.

      Padam
  38. KHUSUS UTK PARA PENTAKSUB TEGAR, PENCANDU KRONIK, PEWALAK WALAK,
    PENJILAT JILAT LOBANG PERIGI BUTA, PENTOTOK TOTOK KARAT,PENTOLOL TOLOL, SI PENGOOR BERONG, DAN SI KALEMPONG GADANG........

    SATU SOALAN MUDAH UNTUK ANDA SEMUA YG DI ATAS....

    KETUA KAMPUNG TELAH MENCURI DUIT DERMA UTK MASJID YG DI SUMBANGKAN
    OLEH RAJA ARAB GILA SEBANYAK RM 2,6 BILION LALU PENDUDUK KAMPUNG TERSEBUT DIKENAKAN CUKAI GST SEBANYAK 6 PERATUS SETAHUN DAN HARGA BARANG MAKANAN TERUS MELAMBUNG TINGGI....

    APAKAH HUKUMNYA DI SISI AGAMA ISLAM..???????


    JIKA SOALAN YG MUDAH INI PUN ANDA TIDAK MAMPU MENJAWAPNYA.....

    ADALAH JELAS ANDA HANYA BERPURA PURA SAJA DALAM MENJALANI
    KEHIDUPAN INI DAN ANDA HANYA AKAN MENGWARISKAN PARA GENARASI YG
    BERMINDAKAN KEMATU TUMIT KAKI.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini budak gila tak habis habis salinkan komen mengarut. Dia Jing Jibo @ Kejora kot. Takda yang nak layan. Aku ha nya mengeji dia.

      Padam
  39. Dulu aku undi pakatan tapi skrg x lg..undi aku utk umno yg pertahankan Melayu selamaya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bodoh lah kamu tak sedar dah kena tipu bohong si Lanun Bugis.

      Tak sedor pun dia dah seleweng 1MDB dan songlap berbilion masuk akaun bank dia.

      Dept of Justice di US dah sebut "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" di kes rampasan harta berkaitan dengan nya.

      Padam
    2. 3:52 Seperti aku juga

      Padam
    3. Saya mengesyaki 3:42 adalah Kejora. Pakai identiti tanpa nama pastu buat cerita konon dulu dia undi Pakatan.

      Selama ini saya hanya jumpa orang yang undi BN pada PRU lepas dan taknak undi BN lagi pada PRU akan datang.

      Hampir mustahil berjumpa yang sebaliknya.

      Kalau pun ini bukan Kejora, saya percaya isi komennya hanya menipu.

      Padam
    4. Kejora macam Najib..mana ada kejujuran...???

      Padam
  40. "If the state wants to spend more .. they can tax you."

    Nyata dari kes GST. Najib cukai rakyat. Tapi bukan kerana Najib nak spend more on projects. Dia nak bayar hutang. 1MDB dah takda duit nak bayar faedah pinjaman bank pun. Hingga Ananda Krishnan Astro pinjamkan tanpa bunga se bilion Ringgit.

    Sedih, amat sedih. Malu, takda maruah si Najib. Di sebat nya berbilion Ringgit masuk akaun dia, di buat mcm mcm, 1MDB dah terhutang RM53 bilion, gomen sebagai pemunya 1MDB nak jelaskan hutang faedah bank pun takda duit. Bangang punya penjalanan perniagaan 1MDB. Sebenar nya, jadi gitu sebab dia selewengkan 1MDB untuk mengsonglap berbilion Ringgit itu.

    Cilaka. Bedebah.

    BalasPadam
  41. Hidup najib hidup umno

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hidup Najib, mati Umno.

      Mati Najib (politik nya), mati Umno.

      Padam
    2. Ko lah pi mati buang, aman sikit Malaysia

      Padam
  42. NAJIB KAYA! RAKYAT KAYAP!

    BalasPadam
  43. Kalau lah yang berlaku di S Korea boleh berlaku di Malaysia - Presiden nya nak kena impeached. Ada ahli2 Paimen dari parti Presiden itu dah tanda tangan permintaan impeachment itu.

    Di Malaysia kena tunggu Najib atau Pandi hilang jawatan. Atau kedua dua nya sekali. Baru boleh di mahkamahkan si Najib.

    BalasPadam
  44. Saya mohon tuan punya blog siarkan isu yg sedang heboh diperkatakan ttg pembalakan besar-besaran di hutan simpanan di negeri Pahang...isu ini bukan hanya zalim kpd rakyat, tapi juga kepada kehidupan liar, hutan, tumbuh-tumbuhan & spesi marine. Thanks.

    BalasPadam
  45. Shut up othaman..bullshit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa bullshit? Isu ini hangat diperkatakan orang baru2 ini ketika kueh PAU UMNO hangus digoreng Najib.

      Ayuh Putra Merdeka...tolong jadikan tajuk 'Pembalakan di Hutan Simpanan di Pahang yang menjadi bala kepada jiwa rakyat, mergastua, tumbuhan2an, hutan lara, hewan liar & spesi marine.

      Kelihatan Kejora dah kepanasan tak senang duduk bakal dihentam teruk.

      Padam
    2. Pendedahan dibuat begitu professional oleh YB Fuziah Salleh & YB Rafizi Ramli, siap dgn peta & gambar aerial view. Inilah yg dikatakan, 'Harapkan pagar, pagar makan padi".

      Refer You Tube - Terbongkar Aktiviti Menjahanamkan Hutan Simpanan.

      Padam
  46. Kejora tak minat kesejahteraan rakyat, hanya pandai ampu dan jilat,sokong jibbo tekatnya bulat, tewasnya jibbo terkulat kulat..

    Heboh berhimpun untuk Rohingya,rakyat pribumi hidup terbiar, orang asli kaum Temiar,
    hutan dihapus kerana dollar..

    Pemimpin ganas memenuh saku,rakyat bantah memang tak laku, pokok ditebang banjir berlaku, tapi pemimpin tak pernah mengaku..

    Rohingya memang patut dibantu, tapi berhimpun lain nawaitu, dilihat Pas Umno bersatu,untuk tarikan dalam PRU..

    Orang asli rakyat Malaysia,jangan disisih jangan dibiar, hutan belantara peranannya besar, jangan ditebang jangan dibakar..

    Kejora tolong jangan melatah, Sokong khianat Allah kan marah,pokok ditebang pribuminya pindah,masa mengundi tak sokong tak endah..

    BalasPadam
  47. EvL Roger above talked about about how (Rowmah Mansor's) daughter NNajwa called at 4.00am, thrilled at having met Ivanka, Donald's daughter."

    This is different from her other daughter, Najib's stepdaughter, who spoke out against her family regarding the 1MDB crisis, producing sparks that ignited an embittered family drama -

    "Perhaps far more brash than banker Nazir Razak in criticising his prime minister brother Najib Razak for mishandling Malaysia's state fund since last year, the harshest critic of the Najib family is none other than his estranged stepdaughter, Azrene Soraya Abdul Aziz, who unabashedly considers herself the "black sheep of the family".

    Not on endearing terms with her mother, Rosmah Mansor, who married Najib after he divorced his first wife, Azrene did not mince her words when she slammed the couple and her brother Riza Aziz in a Facebook post after the United States Department of Justice announced lawsuits against key players, including Riza, who are suspected of pilfering 1MDB funds.

    Writing under the name Azrene Ahmad, the feisty married image consultant said in her 'official statement' last week: "If Malaysia is not willing to give the justice that the Malaysian people have prayed for and the justice my family have each night prayed for, then the US has - in its own way - that only they can justify."

    She added: "Those who know me know that I am the black sheep of the family - but that does not mean I do not love my family. People can call me heartless for what I write today but I have always stood for and done what is right, for truth and for justice even if there is a high price to pay and if it means doing the unpopular thing."

    Reserving her harshest words for her estranged mother, Azrene accused her of "(utilising) and (mobilising) government resources to wreak terror to harass us (the family) over the last ten years for standing up for what we believe to be right".

    Ms Azrene bluntly told her mother not to throw her US-based brother under a bus "so that you and your husband can get off scot-free".
    She also appealed to her mother to "Be. A. Mother."

    - See more at: http://news.asiaone.com/news/malaysia/najibs-stepdaughter-speaks-out-against-family-1mdb-crisis#sthash.WwASOX8s.dpuf

    Quite some drama, Rosmah and family. The drama drags the name of the country down so long as Najib is PM and Rosmah is so-called FLOM. Najib needs to be brought down at GE14.

    BalasPadam
    Balasan
    1. CNN reported on Donald Trump's calls to Taiwanese, Pakistani leaders etc. Nothing about calling Najib.

      Najib and Rosmah's blatant lie to the Malaysian public? Another reason the PAU 2016 delegates boycotting his dinner for 1200 but attended by only 200?

      Padam
    2. "Ms Azrene bluntly told her mother not to throw her US-based brother under a bus "so that you and your husband can get off scot-free".

      Implying her brother is fronting or proxy for the stepfather and mother's wealth from ill-gotten gains in the US?

      Padam
  48. Kejora, keris berayon

    Jawab mengapa hanya sekitar 200 orang sahaja hadir di majlis makan malam perwakilan jemputan najib??????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Media prima pun tak berani laporkan hal itu. Takut kena ban.

      Siapa ada terbaca depa laporkan, tolong kasi tahu.

      Padam
    2. Teman & sahabat2 saya pun memilih makan di luar kerana aura Najib & Rosmah meloyakan.

      Padam
    3. NJampak nya Najib akan amat terdesak akibat begitu hilang populariti di antara perwakilan PAU pun.

      Kot dia kena heart attack dan incapacitated permanently lepas ini. Kalau ikut Tok Guru Nik Aziz doakan KO UMNO, KO ...., nampak nya ramai yang tak kisah kalau jadik begitu.

      Padam
  49. Keris berayon, kejora

    Pegawai PTD kementerian luar negeri telah memberitahu ksmi ahli perwakilan secara sulit, rosmah berbohong tentang trump suruh najib call.

    Mereka pula tanya kami pernah dengar seorang PREDIDEN AMERIKA SURUH PRESIDEN ATAU PERDANA MENTERI NEGARA LAIN MEMANGGIL BELIAU UNTUK UCAP TAHNIAH KE ATAS KEMENANGAN BELIAU DALAM PEMILIHAN PRESIDEN????

    Mendengar soalan itu, kami ketawa terbahak2....rakyat kena tipu bini najib.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah lah Najib tipu pasal selewng 1MDB dan songlap berbilion Ringgit masuk akaun dia, bini dia pun menipu jugak.

      Takda keroje lain nampak nye deme berdua. Dah terdesak, beb. Desperate, kata omputih.

      Padam
    2. saya masih menunggu utk pers elect trump menggunakan unkapan nya dlm program tv 'the apprentice' - u r fired terhadap najib yg d cucuk hidung olih isteri yg d lindungi olih bomoh2 n sami2 drpd siam n india.

      Padam
  50. In the "Stop making .." series re PAU 2016 -

    1. Stop demanding blind loyalty, delegate tells Umno leaders
    Free Malaysia Today-1 Dec 2016

    “The time has come for Umno to stop asking for the Malays to ... These include making Malays more resilient economically, helping them ...

    NAJIB'S 'STRONG' FACADE STARTS TO CRACK AT AGM: UMNO ...
    Malaysia Chronicle-1 Dec 2016

    BalasPadam
  51. 2. Stop fooling the public, Puteri Umno delegate tells govt | Free ...
    www.freemalaysiatoday.com/.../stop-fooling-the-public-puteri-umno-del...

    KUALA LUMPUR: A Puteri Umno delegate has delivered a harsh message to the ... asking the leaders to stop sugarcoating the truth about the country'... ... “But if we were to go there, make sure the forests are not cleared.

    BalasPadam
  52. 3. (Before PAU) - Stop making Umno an exclusive club'

    www.thestar.com.my

    Dec 9, 2015 - Umno Youth chief Khairy Jamaluddin says at the wing's assembly that the party should not be snobbish but rather open to all Malays ...

    BalasPadam
  53. 4. (Before PAU): Stop being hypocritical, Syed Saddiq slams Umno

    https://www.malaysiakini.com/news/353916

    Aug 29, 2016 - Umno leaders should stop being hypocritical when criticising others, ... a blog posting last week, for making constitutional amendments that ...

    BalasPadam
  54. NAJIB'S 'STRONG' FACADE STARTS TO CRACK AT AGM: UMNO NOTHING WITHOUT MALAYS ...

    Malaysia Chronicle - ‎Dec 1, 2016‎

    Umno should stop asking Malays to be loyal to it, said a Johor party delegate. ... “The time has come for Umno to stop asking Malays to pledge their loyalty to Umno. “In fact, it is time for Umno to stop reminiscing on what Umno has given to the Malays ...

    BalasPadam
  55. Hishammuddin calls for 'wave of support' for country's leaders

    Free Malaysia Today

    Umno members, he says, should stop questioning the mandate given to the party leadership to help the president. hishamuddin-umno-1.

    Comment: Where got mandate? No party elections, where got mandate?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Inilah dia satu2nya Presiden UMNO yg tak pernah dipilih secara demokrasi, kecuali dilantik saja. Itupun kerana setelah dia sogok semua ketua2 bahagian. Mana mungkin dia mampu menyogok semua perwakilan? Justru hingga kini dia terus dapat menjawat kerusi presiden parti tanpa menjalani proses pengundian mengikut amalan demokrasi. Najib mengangkat dirinya sebagai Diktator & presiden seumur hidup.

      Padam
    2. BUDAK SUMAN NGELUPOR KEPANASAN
      MANTAN PENGERUSI MEROYAN ROYAN
      DULU PUNYA LAH LAGAK AYAM JANTAN
      SEKARANG DIGELAR BARUA BAPAK AYAM

      KIKIKIKIKI... SUMAN UMNO DAN TENDANG KO DARI PENGERUSI KORUP 5 PENGGAL.. MENANG PASAL ISTILAH CAI MASUK BAKUL... DAH BERMBUS BERAMBUS JER.. DINASOUR LUNYAI DAH TAK DIPEELUKAN DLM UMNO DAH... SUMAN OOO SUMAN KEMAIN KO GILA TALAK SKG NI... TERINGAT LAGI DIA MANTAN PENEGERUSI UMNO KOTTT.... MEROYAN SUNGGUH.... KIKIKIKIKI... BERAMBUS KO SUMAN... MANUSIA X KENANG BUDI.. SPECIES YG TAK SEDAR DEK UNTUNG LANSING TATAU NAK KENANG BUDI DAN TERIMAKASIH...


      BUTOH LA SUMAN.... PUIIIII...

      Padam
  56. And why is MCA keypochi saying

    BN has mechanism to decide on Cabinet portfolios
    Free Malaysia Today

    PETALING JAYA: MCA President Liow Tiong Lai says the Barisan Nasional has a mechanism to make decisions, in the wake of a proposal from an Umno lawmaker for the transport ministry portfolio, which Liow holds, to be given to Umno.

    Wanna pick fight to cabut from BN ka? Cabut, cabut lah. Good for Bersatu and Pembangkang, man.

    BalasPadam
  57. And MCA Youth also egging Liau to pick fight, saying it's Umno's 'extremist' talk that's pushing Chinese away

    Malaysiakini (subscription)

    The Chinese community rejects BN because of slanderous remarks from Umno leaders, and not because MCA failed to engage with opposition party DAP, argued MCA Youth.

    Gud, gud, gud. Fight hard, you guys. We wanna clap some more and see you all down the drain at RU14.

    BalasPadam
  58. The Makcik Lembu Kondo pretending to ask to stop "foreign" money entering Bugis Lanun's bank account after the Lanun has got tons of money olely -

    Shahrizat: Speed up donations Act to curb foreign intervention
    Free Malaysia Today

    The Wanita Umno chief says the proposed Political Donations and Expenditure Act is needed following evidence that certain NGOs had received funds from foreign organisations.

    BalasPadam
    Balasan
    1. What the hell is Sharizat cow-shitting when the cow dung-stain of hundred of millions embezzled by her family is still fresh in the mind of the rakyat?

      She & hubby turned the cows into condo, while Najib & wife turned cash into paper asset/unit.

      Padam
    2. It's really crazy that Ahli2 MT Umno have not asked for Bugis Lanun to step down. Must be millionaires all of them di sogok si Jibo.

      Padam
    3. Anyone who knows any MT member not a millionaire, please tell us here, thanks.

      Padam
  59. Kikikiki...
    ari ni budak suman dan macai bodo bodo yerkinja kinja DAP trtima krhadiran si bapak ayam dlm perhimpunan parti DAP.... kikikiki... sah sudah semus barua barua yahudi pluralisma murtad...syiah... kristan evannglista... lgbt.. gay bersatu ... lengkap sudah puak puak kafir murtad bersatu... masa utk hancurkan barua yahudi

    BalasPadam
  60. MY TAWARAN MASIH BERJALAN
    MINTAK BERSATU TUBUH CAWANGAN
    TAK MRNGKOMEN LAGI DLM RUANGAN
    1 JER TU BELUM NAK TUBUH BAHAGIAN

    KIIKIKIKI... TAWARAN BERAKHIR HUJUNG TAHUN NI.. X BANYAK 1 JER TU PUN CAWANGAN BERSATU... PASAL KETUA KG REMBAT DUIT TU BUKTI TOK KETUA KG REMBAT DAH ADR KR BELOM..... KIIKIKIKI KIIKIKIKI. .. NYAMAR GUNA HURUP BESO PLAK TUUU....



    KIKIKIKIKI....

    BalasPadam
  61. Aku ingat dah mati Jing Jibo @ Kejora, lama tak masuk sini, kot kena heart attack baca pasal ha nya 200 perwakilan PAU pergi jamuan makan di rumah Bugis Lanun.

    Kena boikot dek 1000 perwakilan yang lain lain. Amboi, 1000, besau jumlah yang dah bosan dengan si Bugis Lanun. Tanda besau bahawa Umno nak karam di PRU14.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama tak masuk sini sebab takut kena kerumun.

      Puak parti Bersatu dan Pembangkang bukan main giat sejak mula PAU, menghentam dan membalun Najib, sikit ghairah bila perwakilan pun ada yang buat gitu juga.

      Hingga 1000 orang perwakilan boikotkan jamuan makan Bugis Lanun di rumah nya.

      Media prima pun tak berani nak laporkan. Kot Salleh Keruak ke siapa (emak dia meninggal di masa PAU) talipon media prima mitak jangan laporkan.
      \
      Apa saja di lakukan depa di bawah pemerintahan kuku besi si Bugis Lanun.

      Padam
    2. http://theunspinners.blogspot.my/2016/12/ppbm-jangan-gila-talak-cuba-anjur.html?m=1

      Padam
  62. Kikikiki....
    MACAI BEBODOH TAK ABIS MEROYAN
    BERSATU ROHINGYA SUDAH DITAWAN
    BAPAK AYAM TERHEGEH DAP PERWAKILAN
    ROHINGYA NANGIS BERSATU YAHUDI KERIANGAN


    ..... puak bersatu yahudi pesta keriangana sempena pembantaian rohingya... babi ssghhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yahudi lama dah berpesta sebab bank mereka goldman sach berjaya tipu najib...hahaha.

      China tanah besar bagi loan tak babi?

      Mana akal kamu?

      Padam
  63. Kejora @ Jing Jibo masuk pun tak beza. Bukan reti cakap, komen selalu kosong takda isi. Merenyeh aje, kata emak aku.

    BalasPadam
  64. MAK KO PUN BARUA GAK RUPANYA
    BENIH BURUK MAKA BURUK LA BAKANYA
    PAU DAH ABIS BARUA TAK HILANG PANASNYA
    ROHINGYA BERSATU TANDA PERJUANGAN BERMULA

    BalasPadam
  65. Orang asli dizalimi macam mana?

    Kuman jauh nampak, badak di putrajaya tak nampak

    BalasPadam
  66. MAHPOS SRP MEROYAN BILA BABI
    NAPA PAS UMNO TAK HANTAM LAGI
    VIDEO DAP MEEDEY DIJADIKAN KUDA PADI
    KIKIKIKI.. KUDA PADI BANGKA X SEDO DIRI


    kikikikiki... DAP dapat kuda kan kuda padi tua bangka... dari maha mrga batu api tahap dewa ke kuda padi jerr.... kuda padi punnnnn kuda padi maaaa.... janji dikudakan maaaaa.... kikikiki

    BalasPadam
  67. DARI MAHA MEGA BATUAPI KE KUDA PADI
    CANARAN SAMAN 1MDB X DISAHUT LAGI
    NAK WAT CAMNO ADU DOMBA DAH X JADI
    TURUN PANGKAT LA JADI KUDA PADI....

    KIIKKKIKKKI..... SMPI LA NI SI KUDA PADI X MAU SAMAN 1MDB... KUDA PADI CUMA PANDAI KUDA KAN ORANG LAIN JER... ARI NI DAP SAH DLM VIDEO SITUA BANGKA JADI KUDA PADI DAP.... KIKIKIKI

    MACAI BODO2 KUTTY MASIH TRRKINJA KINJA KRRIANGAN... KIKIKIIKI... BODOOOO BODOOO..

    BalasPadam
  68. DAP TONGGANG KUDA PADI
    DAH NAK.MAMPOS DIKUDA LAGI
    NAK WAT CAMNO OOII... SI BABI
    NAK JADI BATUAPI KANTOI LAGI

    kikikikiki....

    BalasPadam
  69. Larilah hai kuda tuaku
    Larilah ayuh lari
    Larilah hai kuda tuaku
    Larilah ayuh lari
    Gerakkan keretaku
    Kawanku telah menunggu
    Ayuh lari … uh

    Haaaa … …. a … a… a…
    Kuda tuaku lari gagah berani
    Ayuh lari hai kuda tuaku lari
    Haaaa … …. a … a… a…

    Kuda tuaku lari gagah berani
    Ayuh lari hai kudak tuaku lari
    Kuda tuaku lari kencang
    Rasa hatiku girang
    Kawan kawanku riang... uh

    Haaaa … …. a … a… a…
    Kuda tuaku lari gagah berani
    Ayuh lari hai kuda tuaku lari
    Haaaa … …. a … a… a…
    Kuda tuaku lari gagah berani
    Ayuh lari hai kuda tuaku lari
    Kuda tuaku lari kencang
    Rasa hatiku girang
    Kawan kawanku riang
    Ah … ha …

    https://www.youtube.com/watch?v=vGRnOsFFTKU

    BalasPadam
  70. Najib: Don't blame me for everything

    New Straits Times Online

    KUALA LUMPUR: Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak today lambasted the opposition who were prone to linking him to all sorts of negative issues that were happening in the country.
    ----

    So, blame Rosmah. Blame Gani Pattail, SPRM, PAC, Ketua Audit Negara, etc. Najib mengarut.

    BalasPadam
  71. Umno Youth deputy slams MCA for demanding seats

    Malay Mail Online - ‎57 minutes ago‎

    Umno Youth deputy chief Khairul Azwan Harun speaking during the forum on 'Suffering of Urbanites: Source and Solution' in Shah Alam, Jan 18, 2016.
    ----

    I don't mind they slam and counter slam each other. At all.

    The more they slam, the merrier.

    BalasPadam
  72. Think tank: DAP-bashing brilliant for Umno, bad for nation

    Free Malaysia Today - ‎8 hours ago‎

    Ideas chief Wan Saiful Wan Jan says ...
    ----

    I don't see the briliant idea. But I see the bad for the nation doing so will bring.

    BalasPadam
  73. RM300,000 Fiancial Aid To UMNO Divisions To Set Up Cooperatives

    malaysiandigest.com

    KUALA LUMPUR -- The government will provide RM300,000 financial aid to UMNO divisions to set up retail and wholesale cooperatives, said Prime Minister ...
    ----
    Najib crazy again. Using public money to prop up Umno. "Government" money means Ministry of Finance money. It's public money.

    Why on earth does he not use the billions in his bank account?

    BalasPadam
  74. Najib tells Umno members to focus on 14th General Elections, not party poll

    Malay Mail Online

    KUALA LUMPUR, Dec 3 ― Umno president Datuk Seri Najib Tun Razak wants party members to focus on the 14th General Election, to be held .
    ----

    Cheapskate tactic to divert members attention from the need for party polls.

    Takut, sure takut. Klau, kalau adakan pemilihan pemimpin party, sebab dia dah amat tak popular dalam parti pun.

    BalasPadam